top of page

Despre mine

Drumul până aici, într-o ordine aleatoare: inginer geolog, tătic, copil, soţ, posesor de câine și motocicletă, acvarist, constructor, aikidoka, musafir, nepoţel, călător, îndragostit, credincios, prieten, fotograf. Ca geolog am călătorit mii de kilometrii pe lună. Am lucrat pe trei continente în tot felul de locuri exotice, dificile, minunate si am trăit aventuri de neuitat. Nu aș  șterge nimic din experienţele pe care le-am avut până acum în viaţă; bune sau rele ele m-au clădit și au desăvarșit drumul care m-a dus aici, spre una dintre cele mai frumoase aventuri ale mele: fotografia. Mereu m-a fascinat faptul ca ochiul uman este atras de lumina. 

Pasiunea mea pentru fotografie a mocnit mereu, însă ea s-a aprins odată cu venirea pe lume a copiilor mei. Ei m-au învaţat să fac poze, un proces care nu pot să spun ca s-a încheiat: încă  învaţ. Cu fiecare cadru fotografic  tras parcă se dezvăluie alte și alte faţete ale fotografiei. Iată și motivul pentru care prefer fotografia de familie în stil documentar. De-obicei dau puţine indicaţii în decursul desfășurării unei sesiuni foto încercând să surprind autenticitatea momentului. 

Tudor-B+órta+Ö-black-low-res.png

Din 2014 folosesc aparate foto marca Sony și câteva obiective foto fixe, luminoase, de care mă declar extrem de mulţumit. 

Acum, după câţiva ani de experienţă îmi dau seama că aparatura foto, indiferent de marcă, este doar o unealtă. Din punctul meu de vedere, deși te ajută, nu aparatura desăvârșește fotografia, ci oamenii din spatele și fata ei.

 

De-a lungul timpului, stilul meu fotografic s-a modificat ușor, însă am rămas adeptul naturaleţii, al tonurilor pastelate, culorilor ușor subsaturate și al unei prelucrări delicate non agresive. Incă fac fotografie cu pasiune.

Dacă aș putea, aș duce cu mine un aparat cât mai mic și discret care sa nu stânjenasca pe nimeni. Am observat că lumea se simte mai relaxată atunci cand fotograful este  destins și bine dispus. Numai bine, căci am o fire sociabilă și optimistă.

 

Dacă zâmbești, de cele mai multe ori, oamenii iti zâmbesc înapoi.

26047474_10155991661658571_2423424234539

Thanks! Message sent.

  • facebook

Urmariti povestea pe blog:

bottom of page