top of page
  • Writer's pictureTBfoto

Despre mine

Citeam in descrierea paginii " Despre Mine" de pe TBfoto textul de o jumatate de pagina pe care l-am incropit acum ceva vreme. Cred ca am sa mai adaug acolo cate un cuvant doua.


Credeti ca e simplu? Faceti un exercitiu de un minut si incercati sa va sintetizati viata intr-o singura propozitie. Ce e cel mai important pentru voi? Ce va defineste? Cine sau ce va implineste?

Ati reusit...? Iata ce e important. Restul e nisip.


Sunt sigur ca stiti pilda profesorului care isi intreaba studentii dupa ce a umplut paharul din fata lor cu cateva pietre, daca paharul e plin. Si la raspunsul lor, profesorul mai adauga niste pietricele care bine-nteles se strecoara usor printre pietre mari. "Ei acum e plin"? Dupa raspunsuri contradictorii profesorul mai adauga si o mana de nisip care curge fin printe cele aflate deja in pahar. Apoi el face o paralela a paharului cu viata noastra: ce important pentru noi, ceea ce ne defineste, implineste si face parte din structura de baza a vietii noastre reprezinta pietrele mari, urmate de lucrurile mai putin importante, uzuale: pietricelele si apoi de lucrurile marunte, neimportante insa foarte multe care ne umplu tot spatiul/timpul: nisipul.


Am uitat sa va spun ca la final dupa ce toti au fost de acord ca acum paharul era chiar plin, profesorul mai toarna si putina bere in pahar (a se citi apa pentru cei ce postesc) si le spune stundetilor ca oricat de multe am avea pe cap, mereu se gaseste timp pentru o bere cu prietenii.


Si paharul? Eu m-am tot gandit ce-o fi paharul? Ce o reprezenta? Si mi-am dat seama. Dar nu va spun. Va las sa-L descoperiti singuri.


Fara a incerca sa fiu original, va doresc o zi buna. Si nu uitati sa cugetati la pietrele voastre si la ce e important pentru voi. Si daca nu aveti vreme de bere, macar dati un telefon; scurt.


Merci ca ati citit pana aici.250 views

Comments


bottom of page